Prelucrarea datelor personale

Gradina Noastra este denumirea comerciala a BALKAN PARTNER SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul in Strada Ghioceilor 8A, Sat Petresti, Com. Corbeanca, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/1031/2022, cod unic de inregistrare fiscala RO32281303 (in continuare "Gradina Noastra" sau "noi") ce actioneaza in privinta datelor cu caracter personal in calitate de Operator, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protectia datelor sau RGPD) si al legislatiei subsecvente.

Prezenta informare se adreseaza in egala masura vizitatorilor site-ului, dar si clientilor care plaseaza comenzi in magazinul online si prezinta politicile noastre cu privire la colectarea, inregistrarea pe diverse suporturi, organizarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, alaturarea ori combinarea, transmiterea sau dezvaluirea catre terti, stergerea sau distrugerea datelor cu caracter personal (in continuare „prelucrare date personale”) atunci cand acestia interactioneaza cu noi in legatura cu produsele si serviciile pe care le oferim.

1. Categoriile de date personale prelucrate

Colectam in general date cu caracter personal pe care ni le oferiti dvs in mod direct atunci cand interactionati cu noi. Cu titlul de exemplu:

 • - atunci cand va creati un cont Gradina Noastra, ne transmiteti numele si adresa de e-mail;
 • - atunci cand intrati in legatura cu serviciul Asistenta Magazin Online telefonic, prin e-mail sau prin intermediul chat-ului, ne transmiteti numele, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail, după caz;
 • - atunci cand adaugati informatii suplimentare in cadrul sectiunii Contul meu, cum ar fi numarul de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare etc;
 • - atunci cand plasati o comanda ne furnizati date precum produsul cumparat, cantitate, adresa de livrare, numar de telefon, adresa de e-mail etc. 

Putem, de asemenea, sa prelucram date personale si in mod automat. Spre exemplu, vizitatorii site-ului nostru trimit la accesarea oricarei pagini o serie de date tehnice precum adresa IP, tipul de browser folosit, sistemul de operare etc. Folosim astfel de date pentru statistici cu privire la navigarea pe site, in scopul imbunatatirii experientei vizitatorilor.

Alte date tehnice sunt colectate prin intermediul fisierelor de tip cookies, la vizitarea site-ului sau la interactiunea cu reclamele noastre intalnite la navigarea pe internet. Mai multe detalii despre acest subiect se gasesc in sectiunea Confidentialitate si cookies.

Nu colectam si nu prelucram date sensibile, incluse de RGDP in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale persoanelor care nu au implinit inca varsta de 18 ani.

2. Scopul si temeiul juridic al prelucrarii datelor personale

a) in scopul de a va oferi produsele si serviciile noastre

Acest scop poate include:

 • - crearea si administrarea contului Gradina Noastra din cadrul magazinului nostru online;
 • - prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, verificarea, facturarea si livrarea acestora;
 • - rezolvarea solicitarilor dvs de orice natura referitoare la o comanda, ori la produsele sau serviciile noastre;
 • - returnarea produselor si rambursarea contravalorii acestora, in conformitate cu prevederile legale, in urma solicitarii dvs;
 • - servicii asociate contului Gradina Noastra (wishlist, abonare la Newsletter etc);
 • - asistenta pentru vizitatori si clienti.

  In toate aceste cazuri, prelucrarea datelor personale este necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre dvs si noi.

  De asemenea, anumite prelucrari de date sunt impuse de legislatia fiscala in vigoare sau de legislatia privind prevenirea spalarii banilor.

  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) si lit. c (indeplinirea unei obligatii legale). In acest context, refuzul de a ne furniza date obligatorii (marcate ca atare prin *) atunci cand le solicitam ne va pune in imposibilitatea sa onoram cererile dvs.

  b) in scopul imbunatatirii serviciilor noastre

  Va putem invita sa completati chestionare de satisfactie in urma plasarii unei comenzi sau putem realiza teste de imbunatatire a experientei dvs prin testari de tip A/B de modificare a site-ului (cu date anonimizate).

  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. f (interesul legitim) pentru comunicarile cu clientii in scopul imbunatatirii activitatii.

  c) in scop de marketing

  Cel mai adesea realizam comunicari de marketing pe baza consimtamantului pe care ni l-ati acordat in prealabil. De exemplu, prin abonarea la Newsletter sau la notificarile din browser.

  Putem de asemenea sa folosim anumite date cu privire la comportamentul de cumparare (de exemplu, produsele cumparate sau vizualizate ori adaugate in wishlist) pentru crearea unui profil, in scopul personalizarii mesajelor de marketing pentru care ne-ati acordat consimtamantul, ori in scopul analizei statistice a datelor.

  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date pentru marketing este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. a (consimtamant).

  d) in scopul protejarii intereselor noastre legitime

  Exista situatii in care prelucram date personale prin utilizarea sau transmiterea catre terti de informatii pentru a ne proteja activitatea comerciala:

  • - masuri de protectie a site-ului fata de atacurile cibernetice;
  • - masuri de prevenire si detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente.

  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. f (interesul legitim).

  3. Divulgarea datelor personale prelucrate

  Datele dvs personale pot fi divulgate:

  • - anumitor angajati Gradina Noastra;
  • - anumitor destinatari sau terti Gradina Noastra.

  Anumiti angajati Gradina Noastra din departamente precum management general, financiar-contabil, juridic, vânzări, IT, logistică pot avea acces la datele personale, numai in legatura cu atributiile de serviciu si exclusiv pentru scopurile prevazute mai sus.

  In functie de situatia concreta, Gradina Noastra poate transmite, pune la dispozitie sau oferi acces la anumite date personale, relevante si necesare, unor destinatari si terti (parteneri contractuali sau imputerniciti), din urmatoarele categorii, in mod individual, in functie de scopurile prelucrarii anterior mentionate si de serviciile prestate de acestia:

  • - furnizori de produse si servicii disponibile prin intermediul magazinului online;
  • - furnizori de servicii de curierat;
  • - furnizori de servicii financiar-bancare;
  • - furnizori de servicii de marketing si cercetari de piata;
  • - furnizori de servicii IT legate direct de operarea magazinului online (gazduire web, ecommerce etc).

  Destinatarii si tertii au obligatia sa foloseasca datele personale in siguranta si exclusiv pentru scopurile precizate de Gradina Noastra. Acestia au acces doar la datele personale strict necesare furnizarii serviciului solicitat si nu pot folosi datele in scopuri proprii.

  Ne vom asigura intotdeauna ca accesul la datele personale de catre anagajati, destinatari si terti se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind securitatea si confidentialitatea datelor, in baza unor garantii adecvate, ori in baza unor contracte incheiate cu acestia.

  In cazurile cand ne revine o obligatie legala sau este necesar sa aparam un interes legitim, putem de asemenea sa divulgam anumite date personale autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii.

  4. Tarile unde realizam prelucrari de date personale

  In prezent, prelucram datele cu caracter personal numai pe teritoriul Uniunii Europene.

  5. Durata de timp pe care pastram datele personale

  Acolo unde exista prevederi legale ce reglementeaza arhivarea informatiilor, pastram datele pe toata durata de timp prevazuta in legislatie.

  In cazul in care nu exista astfel de prevederi legale specifice, pastram datele personale in functie de scopul prelucrarii, pe urmatoarele durate maxime de timp:

  • - in scopul oferiri produselor si serviciilor noastre: 5 (cinci) ani de la ultima dvs interactiune cu noi;
  • - in scopul imbunatatirii serviciilor noastre: 3 (trei) ani de la obtinerea raspunsurilor la chestionarele de satisfactie sau a datelor din testarile de tip A/B;
  • - in scop de marketing: pana la retragerea consimtamantului ori pana la exercitarea dreptului de opozitie sau dupa trecerea a 3 (trei) ani de la ultima interactiune cu noi;
  • - in scopul protejarii intereselor noastre legitime: 1 (unu) an in cazul masurilor de protectie a site-ului fata de atacurile cibernetice si pentru cazul masurilor de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare.

  6. Masurile de protejare a datelor personale

  Asiguram securitatea datelor personale prin masuri tehnice si organizatorice adecvate:

  • - utilizarea de conexiuni securizate de tip https intre dispozitivele dvs si site-ul nostru;
  • - pastrarea datele pe servere securizate, cu asigurarea redundantei stocarii si realizarii de copii de siguranta;
  • - folosirea de tehnologii de criptare a informatiilor legate de plati.

  7. Drepturile persoanelor vizate de prelucrarea datelor personale

  a) dreptul de acces

  Persoana vizata are drept de acces la datele cu caracter personal prelucrate, fara niciun fel de restrictie din partea noastra.

  b) dreptul la stergerea datelor

  Persoana vizata are dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care o privesc, iar noi avem obligatia de a sterge datele cu caracter personal din baza noastra de date fara intarzieri nejustificate, in situatia in care:

  (i) datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost prelucrate;

  (ii) persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia a avut loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic (legal sau contractual) pentru această prelucrare;

  (iii) persoana vizata se opune prelucrarii, cu conditia de a nu exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau cu conditia ca scopul prelucrarii sa nu fie constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta de judecata;

  (iv) persoana vizata se opune prelucrarii datelor cu caracter personal avand ca scop marketingul direct;

  (v) datele au fost prelucrate ilegal;

  (vi) persoana vizata se opune prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica sau in scopuri statistice, cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

  c) dreptul la rectificarea datelor

  Persoana vizata are dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. In masura in care persoana vizata detine un cont Rovere, corectarea datelor se poate face in mod liber de catre aceasta direct in acest cont. Atat persoana vizata care detine un cont Rovere cat si persoana vizata care nu detine un astfel de cont ne poate cere completarea ori rectificarea datelor prin intermediul unei solicitari scrise.

  d) dreptul la restrictionarea prelucrarii

  Persoana vizata are dreptul sa obtina din partea noastra restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica una din urmatoarele situatii:

  (i) persoana vizata contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa facem verificarile necesare;

  (ii) prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand, in schimb, restrictionarea utilizarii acestora;

  (iii) datele nu ne mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar persoana vizata are nevoie de acestea pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

  (iv) persoana vizata si-a exercitat dreptul de opozitie la prelucrare, dar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza in respectivul caz este inca in desfasurare.

  e) dreptul la portabilitatea datelor

  Persoana vizata are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat. De asemenea, are dreptul de a ne solicita transmiterea acestor date catre un alt operator in cazul in care:

  (i) prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe incheierea ori executarea unui contract;

  (ii) prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

  f) dreptul la opozitie

  In orice moment, persoana vizata are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor date.

  Din momentul primirii notificarii, ne obligam sa nu mai prelucram datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate, ori atunci cand scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

  Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment prelucrarii in acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri.

  g) luarea de decizii automate

  Nu luam decizii automate sau de creare de profiluri care sa aiba efecte juridice ori alte efecte semnificative pentru persoanele vizate.

  8. Exercitarea drepturilor de catre persoana vizata

  Pentru exercitarea drepturilor sale în legatura cu prelucrarea datelor personale, persoana vizata poate lua legatura cu noi folosind detaliile de contact oferite mai jos, tinand cont de urmatoarele:

  Stabilire identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date personale. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile folosind adresa de e-mail pe care ati folosit-o in interactiunile cu noi sau, in cazul in care detineti un cont Gradina Noastra, adresa de e-mail aferenta acestuia. In caz contrar, ne rezervam dreptul sa facem verificari suplimentare prin solicitarea de informatii care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

  Furnizare informatii. In cazuri exceptionale, cand solicitarile unei persoane vizate sunt nefondate, repetitive sau excesive, ne rezervam dreptul sa respingem cererea de furnizare a informatiilor, in conformitate cu art. 12 din Regulamentul RGPD.

  Durata de raspuns. Dorim sa raspundem la orice solicitari valide ale persoanelor vizate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Acest termen poate fi prelungit cu cel mult 60 (saizeci) de zile in cazuri mai complicate, cum ar fi de exemplu situatia in care persoana vizata a facut mai multe solicitari, sau cererile necesita operatiuni complexe.

  Drepturile tertelor parti. Vom accepta toate solicitarile persoanelor vizate si le vom trata corespunzator, tinand cont ca ca raspunsurile si solutiile oferite sa nu afecteze drepturile unor terte parti, atunci cand aceasta posibilitate exista.

  9. Informatii suplimentare

  Puteti sa ne contactati in orice moment:

  • - prin e-mail la adresa: office@gradina-noastra.ro;
  • - prin posta sau curier la adresa: Calea Bucurestilor nr.26, Sat Petresti, Comuna Corbenaca, Jud. Ilfov.

  Pentru mai multe detalii cu privire la reglementarile in vigoare privind datele personale sau pentru a depune o plangere, va puteti adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la urmatoarele date de contact:

  • - prin e-mail la adresa: anspdcp@dataprotection.ro sau dpo@dataprotection.ro;
  • - prin posta sau curier la adresa: Bd. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti;
  • - prin telefon la numerele: 0318.059.211 sau 0318.059.212.